4 Adımda Satışlarınızı Nasıl Arttırırsınız? 4 Adımda Satış kitabının yazarı Ümit ÜNKER’den sizler için tüyolar.
Kişiselleşmek, varlığının farkına varıp, neler yapabileceğinin ayırdında olmaktır. Kişilik kazanmak, yapabileceklerini bilmek, yapamayacaklarının çizgilerini çizebilmektir. Bir anlamda değer yaratan kişisel bir Marka olabilmektir. Markanız yani siz çok önemlisiniz bu nedenle müşteri karşısındaki ilk etkiniz oldukça önemli ve karşı tarafta bırakılan bu ilk etki %80 oranında bilinçaltına yerleşir. Yani, müşterinin karşısına ilk olarak nasıl çıkarsanız %80 etkiyi o şekilde bırakırsınız. Bu nedenle giyim tarzınız, kokunuz, saç şekliniz, diksiyonunuz ve tavrınız bir satış sürecinin en etkili belirleyicilerindendir.
Stratejik Planlama, planlama satış sürecinin özüdür. Stratejik olarak tüm müşteri ziyaretlerinizi, hedeflerinizi ve hedeflerinize ulaşmak için izleyeceğinizi yolu belirlemezseniz günün sonunda başarı elde etmeniz neredeyse imkansızdır. Bundan dolayı kendinize ait bir planlama stratejisi hazırlamanız bu planlama çerçevesinde rakiplerinizin sizden farklı yaptığı müşteri kazanımlarını siz daha farklı nasıl yaparak kendi lehinize kullanabileceğinizi belirlemelisiniz. Bunun için aktif şekilde saha da olmanız ve müşterilerin nabzı tutmanız gerekir. Unutmayın! İyi bir satıcı çok konuşan değil, çok dinleyendir.
Satışa Duygusal hazırlığınızı yapmalı ve tüm satış süreçlerini müşteri karşısına çıkmadan zihninizde canlandırarak kurgulamalısınız. İyi hazırlanmış bir satışçının satışı kapatamaması beklenemez.
Sürdürülebilir ilişkiler kurmanız mevcut müşterinizin hem daha fazla ürün ya da hizmeti sizden almasına hem de uzun süreli sizinle çalışmasına neden olur. Bu nedenle buradaki en kritik nokta müşterinizle aranızda duygusal bir bağ yaratmanız olacaktır. Sizin samimi, içten ve kendisine gerçekten yardımcı olduğunu/olacağını düşünen bir müşteri uzun süre sizi bırakmayacaktır. Bu da istikrarlı şekilde ilerlemenizi ve mevcut müşterinizi geliştirmenizi sağlayacaktır.
Hemen şimdi 4 Adımda Satış kitabını alın ve satışlarınızda ilk günden fark yaratmaya başlayın!
Ümit bey merhaba ben dokuz eylül üniversitesinde, kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. Katıldığım bir konuşmanız sayesinde hayatım değişti. Teşekkür ederim.Başarılarınızın devamını dilerim. Birgün çok başarılı biri olursam mutlaka sizi ziyaret edicem. Beni bu kadar şeye cesaretlendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileğiyle. Sevgiler
Kitap yarı oldu çok güzel bir anlatım. Bir çok uygulamayı yapıyoruz eğitimlerde anlatıyoruz ama gerçekten eğitimlerdeki bir çok noktayı revize ettirdi bana. Teşekkürler
Değer Odaklı Satış Kitabınızı heyecanla okudum. Çok teşekkür ederim emeklerinize. Sayenizde öğrendiğim bilgilerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
“Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık.”
“Harika geçti.”
“Bu tarz eğitimlerin kendime çok katkı sağladığını düşünüyorum”
“Faydalı bilgiler edindim. Satış konusunda daha fazla bilgi sahibi oldum.”
“Kesinlikle tavsiye ederiz. Özellikle Ümit Bey’in Bölümü çok keyifli geçti.”
“Çok faydalı bilgiler edindim. Tavsiyelerinizle başarı elde edebileceğime inanıyorum.”
“Genel hatları ile faydalı bir eğitim oldu. Uzun vadede satış ve pazarlamaya olumlu olarak yansıyacağını düşünüyorum.”
“Gayet başarılı ve şirketimiz için faydalı olabileceğini düşünmekteyim.”
“Kendi mesleğim ile ilgili terminoloji hakkında bilgilendim. Aynı zamanda yaptığım iş planlama ve analiz etme konusunda önemli ip uçlarına ulaştım, Yeni yöntemler gördüm.”
“Empati duygumu geliştiren bir eğitim çalışması oldu.”
“Gayet güzel, güncel örneklerle dolu faydalı ve bilgi verici bir seminerdi.”
“Her şey çok güzeldi. Faydalı bilgiler için teşekkürler.”
“Satış tarafındaki kısım yani öğleden sonraki uygulamalı eğitimi kendime ve sektördeki yapmış olduğum çalışma yapısına daha uygun olduğunu düşünüyorum.”
“Eğitim kısa ama ana noktalara değiniliyordu. Hiç sıkılmadan dinledim.”
“Hedef Eğitimin; kısa ve öz biçimde dinleyiciyi sıkmadan,verimli şekilde gerçekleştirildiği düşüncesindeyim.”
“Sıkıcı olmayan,somut örneklerle desteklenmiş kalıcı bir sunumdu.”
“Teşekkürler.”