Yaratıcı Satış Taktikleri mi ? O da ne demek ?

Sakın Satış Yapmayın!

YAN yapın. Yani; Yaratıcılık – Anlam ve Network geliştirin bu şekilde yaratıcı satış tekniği uygulamış olursunuz.

Satış kime yapılır ?

İNSAN’a…

İnsan duyguları ile hareket eder ve duygusal bir canlıdır. O halde, duyguları harekete geçiren şeyler İNSAN’nın ilgisini çeker ve bu beraberinde SATIŞ’ı getirir.

DUYGULAR neden bu kadar önemli ?

Çünkü; aldığımız Kararların % 85’ini DUYGUSAL alıyoruz.

Peki, Duyguları NASIL harekete geçeririz ?

İnsanlar satın almak için satın almazlar, ihtiyaçları olduğu için satın alırlar, ancak burada ki satın alma davranışını DUYGUSAL anlamda gerçekleştirirler.

Duygular önemlidir. En iyi satış taktikleri ve pazarlama taktiklerini incelediğinizde duygulara yönelik yapılan faaliyetlerin BAŞARI sağladığını görürsünüz.

Kadınların özel günlerinde kullandıkları ped’in satış rakamlarını nasıl daha fazla arttırırız diye beyin fırtınası yaparken, harikulade bir yaratıcı fikir bulundu…

Sizce ne olabilir ?

Çikolata…

Evet, yanlış okumadınız, sadece çikolata.

Büyük bir FMCG Zincirinin kadın ped’lerinin satıldığı alanın tam yanına ÇİKOLATA konarak…

Kadınların özel gününde aşırı derecede şekerli şeylere karşı ilgisinin yoğun olduğunu biliyoruz ve bunların içinde en fazla tüketilen ve aranılan şeyde çikolata’dır. Hiç bir şey yazmadan ve ürünü ayrıca öne çıkarmadan. Sadece ped’lerin yanında çikolata koyarak satışlarının %120 artmasını sağlamak mı ? Evet işte yaratıcı strateji, yaratıcı satış tekniği budur… Gerçekten de satışlar %120 oranında patlama göstermiştir. Önemli olan Duygulara hitap etmek ve bilinç altı pazarlama teknikleri ile satışı kapamaktır. İşte o zaman tereyağından kıl çeker gibi satışlarınız bir bir olumlu kapanacaktır.

administrator
Ümit ÜNKER Kıdemli Eğitmen ve Yazar Education 2.0 Uluslararası ''Eğitimde Üstün Liderlik Onur Ödülü'' Uluslararası Kalite Ödülleri ''Yılın En İyi Eğitim Lideri'' Ödülü İş Dünyası ve Girişimcilik alanında ''Yılın En İyi Eğitmeni'' Ödülü Milliyet Köşe Yazarı Harvard Business Review Blog Yazarı Akademi Derneği Onursal Üyesi National Association of Sales Professionals (NASP) Yazarı TEDi Eğitim Kurucu | Genel Müdür