Sizce Tutum nedir?
Bir kimsenin bir sorun ya da durumu ele alış biçimi ve durum karşısında aldığı pozisyon ve davranışlardır.
Çoğu insan durumlar karşısında negatif içseller ile tutum sergileme eğilimindedir. Kendi içimizde kendimizi dinlediğimiz olumsuz düşüncelerimiz buna neden olur. Negatif düşünce tarzı olaylara bütünleşik bakamama, bardağın dolu tarafını görememe halidir. Bu da müşterilerimize karşı negatif ve olumsuz tutum sergilememize kapı aralar.
Peki ne yapmalıyız?
Pozitif içseller oluşturmalı ve durumlar karşısında olumlu tutum geliştirmeliyiz. Pozitif düşünce yöntemi sizi Mutlu etmesinin yanında olaylara bütünleşik bakarak daha net ayrıntıları görmenizi sağlar.
İnsanlar yalnızca ihtiyacı olduğu için satın almazlar, ihtiyacı olabileceği için de satın alırlar. Müşterinin o an satın almaması bizde bir motivasyon düşüklüğü ve negatif içseller yaratmamalı, yüzümüzü düşürmemeli ve olumlu tutum içinde olmayı sürdürmeliyiz.
Tatmin olmuş her müşteri bazen o an almasa dahi alternatiflere yönelmez, bizi başkalarına tavsiye eder ve tekrar tekrar satış yapmamızı sağlar.
Temas ettiğimiz her müşteri daha sonra yine arayabileceğimiz potansiyel müşteridir. Bir ürün ya da hizmetimizi değerlendirememiş her müşteri, farklı ürün ya da hizmetlerimiz için potansiyel bir müşteri demektir. Dolayısı ile her görüşülen müşterinin datasının tutulması son derece önemlidir.
Dünyanın en başarılı satıcılarının ortak özelliklerinden biri de ‘’Olumlu Tutum’’ sergilemeleridir. Olumlu tutum hem kendinizi daha iyi hissetmenizi hem de satışlarınızın zamanla daha fazla artmasına neden olacaktır. Tüm bunların yanında müşteri tatminine de olumlu katkısı vardır.
Düşünceleriniz ne olduğunuzu belirler. Neye inanırsanız o gerçekleşir, neye daha fazla yoğunlaşırsanız onu kendinize çekersiniz.
Başınıza gelmesinden en çok kokrtuğunuz şeye odaklanırsanız, beyin onu size çeker korktuğunuzu başınıza getirir! buna ''Ters Çaba Kuralı'' denir.
Daha iyi olmak bizim elimizde ve daha iyi bir sen her zaman mümkün...
Ümit bey merhaba ben dokuz eylül üniversitesinde, kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. Katıldığım bir konuşmanız sayesinde hayatım değişti. Teşekkür ederim.Başarılarınızın devamını dilerim. Birgün çok başarılı biri olursam mutlaka sizi ziyaret edicem. Beni bu kadar şeye cesaretlendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileğiyle. Sevgiler
Kitap yarı oldu çok güzel bir anlatım. Bir çok uygulamayı yapıyoruz eğitimlerde anlatıyoruz ama gerçekten eğitimlerdeki bir çok noktayı revize ettirdi bana. Teşekkürler
Değer Odaklı Satış Kitabınızı heyecanla okudum. Çok teşekkür ederim emeklerinize. Sayenizde öğrendiğim bilgilerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
“Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık.”
“Harika geçti.”
“Bu tarz eğitimlerin kendime çok katkı sağladığını düşünüyorum”
“Faydalı bilgiler edindim. Satış konusunda daha fazla bilgi sahibi oldum.”
“Kesinlikle tavsiye ederiz. Özellikle Ümit Bey’in Bölümü çok keyifli geçti.”
“Çok faydalı bilgiler edindim. Tavsiyelerinizle başarı elde edebileceğime inanıyorum.”
“Genel hatları ile faydalı bir eğitim oldu. Uzun vadede satış ve pazarlamaya olumlu olarak yansıyacağını düşünüyorum.”
“Gayet başarılı ve şirketimiz için faydalı olabileceğini düşünmekteyim.”
“Kendi mesleğim ile ilgili terminoloji hakkında bilgilendim. Aynı zamanda yaptığım iş planlama ve analiz etme konusunda önemli ip uçlarına ulaştım, Yeni yöntemler gördüm.”
“Empati duygumu geliştiren bir eğitim çalışması oldu.”
“Gayet güzel, güncel örneklerle dolu faydalı ve bilgi verici bir seminerdi.”
“Her şey çok güzeldi. Faydalı bilgiler için teşekkürler.”
“Satış tarafındaki kısım yani öğleden sonraki uygulamalı eğitimi kendime ve sektördeki yapmış olduğum çalışma yapısına daha uygun olduğunu düşünüyorum.”
“Eğitim kısa ama ana noktalara değiniliyordu. Hiç sıkılmadan dinledim.”
“Hedef Eğitimin; kısa ve öz biçimde dinleyiciyi sıkmadan,verimli şekilde gerçekleştirildiği düşüncesindeyim.”
“Sıkıcı olmayan,somut örneklerle desteklenmiş kalıcı bir sunumdu.”
“Teşekkürler.”