Koçluk, her türlü örgütte,şirketlerde, kurumlarda, ailede ve kişiler arasındaki iletişimde kullanılan yöntemler bütünüdür. insanları daha iyi bir hayata kavuşturmayı hedef alan ve istediklerini elde edebilmeleri için onlara yardımcı olan yön veren, yönlendiren bir bilim ve elbette insan yönetimi sanatıdır. Koçluk değişim demektir, akılcıl stratejiler demektir, hedef koymak demektir, gerçekleştirmek ve değişimler yaratmak demektir. Profesyonel koç bu noktada kilit rol oynar. Koçluk, kişinin şuanda bulunduğu durum ile gelecekte olmak istediği kişi arasındaki boşluğu doğru hedefler koyarak kapatmasını, kişinin hedeflerine ulaşmasını sağlar. Koçluk şimdiyi anlama ve geleceği tasarlamadır.
Ferhan Efeçınar, Kuantum koçluk programı adlı kitabında koçluğu şu şekilde tanımlamaktadır, “Profesyonel koçluk, bireyler ve organizasyonların performanslarını arttırarak iş ve özel yaşamlarında sıra dışı sonuçlar elde etmelerini sağlayan sürekli bir mesleki ilişkidir.”
Profesyonel Koçluk, gelecekte mutlu olmak için şimdiden koyulan her tuğlada yanınızda olan, danışanını kendini mutlu hissetmesi için motive eden, kişinin olumlu farklar yaratmasını sağlayan, kişisel zenginliğini ve potansiyelini ortaya çıkarmasını sağlayan bir yol gösterici arkadaştır.
Satış Koçluğu ise, kurumun ve/veya kişinin Satış sürecinde nasıl ilerlemesi gerektiğini, stratejik olarak neler yapması gerektiğini, kişisel ve/veya kurumsal hedeflerin saptanmasında ve hedef gerçekleştirmesinde atılacak tüm adımların planlanmasında destek veren danışılan kişidir.
Bir Satış Koçu kişi yada Kurum için danışanına temel olarak aşağıdaki konularda yön gösterir,
1- Potansiyelin Farkına varılmasını sağlama
2- Müşteri davranışlarını analiz etme ve Müşterileri tanıma
3- Hangi tip Müşterilere Nasıl Satış yapılacağını öğrenme
4- Bilinçaltı Satış Teknikleri ve Pazarlama Stratejileri
5- Satış Teknikleri ve Satış Stratejisi belirleme
8- Hedefe Ulaşma Taktikleri
9- Satış Ekibi Yönetimi
Tüm bu konular planlanmış ve profesyonel olarak yönetilen bir süreci kapsar. Sonrasında kesin sonuç, ulaşılmak istenen hedefin gerçekleşmesi olacaktır.
Hatta daha fazlası…
Ümit bey merhaba ben dokuz eylül üniversitesinde, kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. Katıldığım bir konuşmanız sayesinde hayatım değişti. Teşekkür ederim.Başarılarınızın devamını dilerim. Birgün çok başarılı biri olursam mutlaka sizi ziyaret edicem. Beni bu kadar şeye cesaretlendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileğiyle. Sevgiler
Kitap yarı oldu çok güzel bir anlatım. Bir çok uygulamayı yapıyoruz eğitimlerde anlatıyoruz ama gerçekten eğitimlerdeki bir çok noktayı revize ettirdi bana. Teşekkürler
Değer Odaklı Satış Kitabınızı heyecanla okudum. Çok teşekkür ederim emeklerinize. Sayenizde öğrendiğim bilgilerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
“Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık.”
“Harika geçti.”
“Bu tarz eğitimlerin kendime çok katkı sağladığını düşünüyorum”
“Faydalı bilgiler edindim. Satış konusunda daha fazla bilgi sahibi oldum.”
“Kesinlikle tavsiye ederiz. Özellikle Ümit Bey’in Bölümü çok keyifli geçti.”
“Çok faydalı bilgiler edindim. Tavsiyelerinizle başarı elde edebileceğime inanıyorum.”
“Genel hatları ile faydalı bir eğitim oldu. Uzun vadede satış ve pazarlamaya olumlu olarak yansıyacağını düşünüyorum.”
“Gayet başarılı ve şirketimiz için faydalı olabileceğini düşünmekteyim.”
“Kendi mesleğim ile ilgili terminoloji hakkında bilgilendim. Aynı zamanda yaptığım iş planlama ve analiz etme konusunda önemli ip uçlarına ulaştım, Yeni yöntemler gördüm.”
“Empati duygumu geliştiren bir eğitim çalışması oldu.”
“Gayet güzel, güncel örneklerle dolu faydalı ve bilgi verici bir seminerdi.”
“Her şey çok güzeldi. Faydalı bilgiler için teşekkürler.”
“Satış tarafındaki kısım yani öğleden sonraki uygulamalı eğitimi kendime ve sektördeki yapmış olduğum çalışma yapısına daha uygun olduğunu düşünüyorum.”
“Eğitim kısa ama ana noktalara değiniliyordu. Hiç sıkılmadan dinledim.”
“Hedef Eğitimin; kısa ve öz biçimde dinleyiciyi sıkmadan,verimli şekilde gerçekleştirildiği düşüncesindeyim.”
“Sıkıcı olmayan,somut örneklerle desteklenmiş kalıcı bir sunumdu.”
“Teşekkürler.”