1960 Yılında ders çalışma alanında araştırmalar yapan Robinson, etkili ve kalıcı hafızaya atarak öğrenme tekniğini geliştirmiştir. Çalışma verimini en üst seviyeye çıkaran bu tekniğin adı İSOAT’tır. Teknik Türkçe’de her bir başlığın baş harfini alarak kısaltılmıştır.
İSOAT : İzle – Sor – Oku – Anlat – Tekrarla
Bu yöntem kitaptan okuyarak öğrenmeyi kolaylaştıran ve sınav başarısını arttıran bir yöntem olmakla birlikte, hayatın birçok alanında kullanılabilir. Özellikle önemli sınavlara çalışırken, önemli bir iş sunuma hazırlanırken v.b.
İZLE Yöntemi
Göz fotoğraf çekme yöntemini kullanır. Gördüklerimiz, anlayıp karşı tarafa sözle birşeyi aktarmaya çalıştığımız konudan çok daha fazlasını yakalar. Bu nedenle, konu hakkında ilk olarak genel bir bakış açısı oluşturmak adına bu yöntem kullanılır. Beynimiz boşlukları tamamlama özelliğine sahiptir. Bu yöntemde herhangi birşey anlamaya yada uzun uzun metne bakmaya gerek yoktur. Yalnızca 3 – 4 dakika metne bakılır, başlıklara, koyu yazılmış yerlere, dikkat edilir. Bu yöntem konunun ana fikrini ve önemli noktalarını belirlemenizi sağlayacaktır.
SOR Yöntemi
Bu yöntem sizin çalışacağınız konu hakkında nereye varacağınızı netleştirir. Metni okumadan önce hangi hedeflere ulaşacağınızı, hangi sorulara cevap bulacağınızı önceden belirlemenize imkan sağlar. Bu nedenle bir önceki aşama olan İZLE aşaması çok önemlidir. Bu aşamada çalışılacak konu dikkatli bir şekilde incelenerek konu hakkındaki soru türlerini ve kaynaklardaki konu ile ilgili bütün soru tiplerini görmüş olacaksınız. Bu soruları bir kağıda yazmanız faydalı olacaktır.
OKU Yöntemi
Bu aşamada metinde daha önce çıkarmış olduğunuz sorulara cevap bulmak amacıyla okuma yapın. Okumanızı yaparken metin üzerinde işaretlemeler yapılmalı, daha önce çıkardığınız soruların cevapları aranmalıdır.
ANLAT Yöntemi
Bu aşamada çalıştığınız konuları kendi kendinize anlatmanız gerekmektedir. Bu anlatmayı sesli olarak yapmanız daha faydalı olacaktır.
Bu tekniklerde yüksek sesle tekrar etmenizin size 3 yararı olur.
• Zihninizin dağılmasını önler. Sessiz tekrarlarda zihin daha kolay hayallere dalabilir, farklı şeyler düşünebilir.
• Dikkati yüksek seviyede tutar.
• Kelimelerin sesli telaffuzu onların hafızaya yerleşmesini ve hatırlanmasını kolaylaştırır.
TEKRARLA Yöntemi
Bu aşamada en güzel taktik konu hakkında test, kitap, soru bankası v.b. çözerek sağlıklı ve tam bir öğrenme gerçekleştirmiş olursunuz.
Ümit bey merhaba ben dokuz eylül üniversitesinde, kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. Katıldığım bir konuşmanız sayesinde hayatım değişti. Teşekkür ederim.Başarılarınızın devamını dilerim. Birgün çok başarılı biri olursam mutlaka sizi ziyaret edicem. Beni bu kadar şeye cesaretlendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileğiyle. Sevgiler
Kitap yarı oldu çok güzel bir anlatım. Bir çok uygulamayı yapıyoruz eğitimlerde anlatıyoruz ama gerçekten eğitimlerdeki bir çok noktayı revize ettirdi bana. Teşekkürler
Değer Odaklı Satış Kitabınızı heyecanla okudum. Çok teşekkür ederim emeklerinize. Sayenizde öğrendiğim bilgilerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
“Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık.”
“Harika geçti.”
“Bu tarz eğitimlerin kendime çok katkı sağladığını düşünüyorum”
“Faydalı bilgiler edindim. Satış konusunda daha fazla bilgi sahibi oldum.”
“Kesinlikle tavsiye ederiz. Özellikle Ümit Bey’in Bölümü çok keyifli geçti.”
“Çok faydalı bilgiler edindim. Tavsiyelerinizle başarı elde edebileceğime inanıyorum.”
“Genel hatları ile faydalı bir eğitim oldu. Uzun vadede satış ve pazarlamaya olumlu olarak yansıyacağını düşünüyorum.”
“Gayet başarılı ve şirketimiz için faydalı olabileceğini düşünmekteyim.”
“Kendi mesleğim ile ilgili terminoloji hakkında bilgilendim. Aynı zamanda yaptığım iş planlama ve analiz etme konusunda önemli ip uçlarına ulaştım, Yeni yöntemler gördüm.”
“Empati duygumu geliştiren bir eğitim çalışması oldu.”
“Gayet güzel, güncel örneklerle dolu faydalı ve bilgi verici bir seminerdi.”
“Her şey çok güzeldi. Faydalı bilgiler için teşekkürler.”
“Satış tarafındaki kısım yani öğleden sonraki uygulamalı eğitimi kendime ve sektördeki yapmış olduğum çalışma yapısına daha uygun olduğunu düşünüyorum.”
“Eğitim kısa ama ana noktalara değiniliyordu. Hiç sıkılmadan dinledim.”
“Hedef Eğitimin; kısa ve öz biçimde dinleyiciyi sıkmadan,verimli şekilde gerçekleştirildiği düşüncesindeyim.”
“Sıkıcı olmayan,somut örneklerle desteklenmiş kalıcı bir sunumdu.”
“Teşekkürler.”