HİBRİT SATIŞTA ETKİLİ EKRAN KULLANIMI

Yeni Nesil Bütüncül Satış Yaklaşımı Hibrit Satış

Bu Bölümde;

  • Ekran Kullanımı
  • Ekrana olan uzaklık
  • Kamera Açısı ve Kamera kullanımı konularını ele alacağız.

İçinde bulunduğumuz yenidünya düzeninde ‘’Yeni Normal’’ olarak adlandırılan Post Corona ile beraber uzaktan tanıtım, uzaktan eğitim, uzaktan toplantı ve nihayetinde uzaktan çalışma artık normal olmaya giderek de popülaritesini artırmaya başladı. Belirsizlik ve ön görülememezlik ile birlikte bir VUCA döneminin içinden geçtik, geçiyoruz. Normal iş yapış şekillerimiz ziyaretler, yüz yüze görüşmeler, planlanmış rutlar, toplantılar şeklindeydi. Yeni düzende ise mümkün olduğunca uzaktan yüz yüze buluşmaların asgariye indirildiği online görüşmelere önem veriliyor. Burada ekran kullanımı gibi daha önce çok da dikkat etmediğimiz, bilsek dahi bir kurallar dizisinde sistematik hale sokmadığımız ya da uygulamadığımız bir alan öne çıkıyor. Eğer kameralar karşısında profesyonel ya da amatörcede olsa bir şekilde deneyiminiz yoksa ekran kullanımı ve kamera açısı kullanımı gibi kavramlar uzak gelebilir ya da bunların neden önemli olduğu üzerinde bir farkındalık oluşmamış olabilir.

İşte şimdi sizlerle ekran kullanımının neden önemli olduğunu, ekrana ne kadar yakın durmanız gerektiğini ve kameranızın açısı ile ışık kullanımı konusunu inceleyeceğiz.

Ekran kullanımı, temel olarak ekranda nasıl durduğunuz ile ilgilenir, bir ekran paylaşacaksanız masa üstünüzün görüntüsünün dahi bir mesaj iletimi olduğunu işler.

Özellikle Remote Detailing’de,

  • Mümkünse önce masaüstü resimlerinizi kurumsal duruşunuzu temsil edecek bir görselle değiştirmeniz gerekir.
  • Ekran formatları ve bir Power Point sunumu (daha öncesinde özel olarak ayarlamadıysanız) genel olarak 16:9 formatındadır. Dolayısı ile üsten basık şekilde görüneceksiniz ve ekranın belirli bir alanında görüntünüz olacak.
  • Yüzünüzün, göğüs, el ve kollarınızın tam gözükeceği şekilde ekranın tam ortasında konumlanmanız önemlidir.
  • Ekrana ne uzak ne da yakın olmalısınız genel olarak 50 -60 cm kadar uzaklık yeterli olsa da ideal bir uzaklık 1 kol mesafesini geçmemelidir.
  • Ekranda giydiğiniz giysiler kadar kullandığınız renklerde önemlidir. Bu nedenle her ne kadar uzaktan bir tanıtım yapsak dahi yüz yüze bir görüşmedeymişçesine kurumsal kimliğimizi temsil edecek şekilde giyinmeli ve daha az renkli kıyafetler tercih etmeliyiz.
  • Fonda eğer evdeyseniz arkanız düz bir duvar olması mutfak dolabı ya da balkon camı görünmesinden çok daha iyi olacaktır. Ev dışındaysanız da mutlaka fonunuza dikkat etmelisiniz. Dikkat dağıtıcı bir görüntünün arkanızda olmasını istemezsiniz öyle değil mi?
  • Baş hizanız ekranın üst kısmında 2 parmak aşağıda olmasına özen gösterin çünkü çoğu bu konuya dikkat etmeyen kişilerin genelde kafaları ekranda kesik gözükür.
  • Ekranın sağ ve sol köşelerine eşit uzaklıkta durmanız bir konu anlatmak istediğinizde el ve kollarınızın tam gözükmesi açısından önemlidir.
  • Özenli bir açı ve ekran kullanımı karşı tarafa en doğru mesajı ve verdiğiniz değeri gösterecektir.
  • Özellikle ışığı ne tam yüzünüze ne de tam tepenize ne de tam arkanızdan gelecek şekilde konumlandırmamalısınız. Eğer evden bir Remote Detailing yapacaksanız ışığı doğru kullanara yüzünüzü, göğüs, el ve kollarınızı aydınlatacak şekilde konumlandırmalısınız. Dışarda ya da ofisteyseniz de mümkünse cam kenarında oturmak yerine ışığı alacak şekilde camın karşısında oturmanız iyi olacaktır.
  • Kameranız bir cep telefonu kamerası ise sunum yapacaksanız ve sunumunuz da 16:9 formatındaysa dik tutmak yerine yatay şekilde tutmanız daha iyi görüntü sağlayacaktır.
  • Konuşmalarınızda ya da sunumlarınızda karşı tarafın gözü kameranızın merceğidir bu nedenle özellikle birden fazla kişinin katıldığı toplantılar ya da tanıtımlarda konuşan kişi ekranın sağ ya da sol köşesindeyse doğal seçilim olarak ona bakma eğiliminde oluruz ancak daha profesyonel bir duruş için ekrana değil bir cevap verecekken kameraya bakmak daha şık durmanızı ve bu işi bildiğinizi gösterecektir.
  • Sandalyede dik oturmanız hem postürünüz (beden duruşunuz) açısından hem de dış görünüşünüz açısından (Halo Etkisi) önemlidir. Ayrıca dik oturmanız sesinizi de verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
  • Bugüne kadar binlerce kişi ile yaptığım çalışmalar sonrasında özellikle 5 dakikalık Remote Detailing’lerin çok verimli olduğunu ve gün içinde birçok kişi tarafından RD yapılması talebiyle gelinen kişi içinde memnuniyet verici bir zaman olduğunu deneyimledim. Bu nedenle kendinizi sunumlarınızı en kısa zamanda en etkileyici şekilde yapmaya odaklayın. Bunun için bir girişiniz olmalı Metafor, Analoji ve Hikaye Anlatıcılığı bunun için harika bir yöntem. Asıl mesajlarınızı gelişme kısmında 3 – 4 cümle ile vermeniz harika olacaktır. Sonrasında kapanışınız mutlaka karşı taraftan bir söz alma, derin iç görü oluşturma ya da görüşmeyi nasıl bulduğu yönünde olmalıdır. Deneyimlerimiz yine bize gösteriyor ki bu sırada ve şekilde RD yapanlar yapmayanlara göre %95 daha başarılı sonuçlar alıyorlar.
  • Bir Remote Detailing yapacağınız zaman mutlaka kameranızın açısını, mikrofon ses testinizi ve bağlantılarınızı görüşmeden en az 5 – 7 dakika önce yapın. Teknik sorun her zaman herkes için oluşabilir. Test yapmadan bir görüşmeye girmek daha öncesinde kontrol edilseydi önlenebilir teknik sorunların riskini göze almak demektir. Bunu yapmayın test yapın.

Eğer her şey sizin için uygun şekilde tamamsa ‘’Başarılı Remote Detailing’’ yapmak ve profesyonel bir görüntü vermek için hazırsınız demektir.

Ümit ÜNKER

Kıdemli Eğitmen ve Yazar

Education 2.0 Uluslararası ”Eğitimde Üstün Liderlik” Onur Ödülü

Yılın En İyi Eğitmeni Ödülü

Milliyet Köşe Yazarı

Harvard Business Review Blog Yazarı

National Association of Sales Professionals (NASP) Yazarı

TEDi Eğitim Kurucu | Genel Müdür

administrator
Ümit ÜNKER Kıdemli Eğitmen ve Yazar Education 2.0 Uluslararası ''Eğitimde Üstün Liderlik Onur Ödülü'' Uluslararası Kalite Ödülleri ''Yılın En İyi Eğitim Lideri'' Ödülü İş Dünyası ve Girişimcilik alanında ''Yılın En İyi Eğitmeni'' Ödülü Milliyet Köşe Yazarı Harvard Business Review Blog Yazarı Akademi Derneği Onursal Üyesi National Association of Sales Professionals (NASP) Yazarı TEDi Eğitim Kurucu | Genel Müdür