Bir özgüven meselesi aslında satmak.

Bir özgüven meselesi aslında satmak, İnsanların %100’ü satış hakkında doğru ya da yanlış bir takım bilgilere sahipler. Bunlardan en bilineni ise, ağzı çok laf yapanın iyi bir satışcı olduğu ile ilgilidir. Ancak satışın aslında konuşmak ile ilgili olmadığı aslında konuşmamak ile ilgili olduğunu pek az kimse bilir.

Satışın süreçlerine bakarsanız, önemli bir kısmının kişisel özgüven ve bilimsel tarafla ilgili olduğunu görürsünüz.

Konuşmamak ile ilgilidir derken, susmaktan bahsetmiyorum, dinlemekten bahsediyorum. Dinleme boyutları içinde bir satışcı için en önemlisi olan “Aktif Empatik Dinleme” ile susup kalmak arasında önemli bir ayrım var.

Dinleme ile birlikte iyi bir satışcı için soru sormak da çok önemli. Ancak burada da kastın salt soru sormak değil IQQ yani “Akıllı Sorular Sormak” tır. Genel de yanlış bilinen bir diğer konuda kısır soru sormak üzerinedir fakat doğru soru sormak “Doğurgan Soru” sormak ile olur.

Bu küçük bilgiler dahi bizim satış üzerine bildiğimiz bir çok yanlışın olduğunu gösteriyor hatta bilmediğimiz bir çok şeyin olduğunu da…

Eğer dinleme ve soru sorma kaslarınızı doğru şekilde geliştirirseniz, diğer doğru tekniklerle harika bir satışcı olabilirsiniz.

Unutmayın! Satmak için önce beyninizi kullanmalısınız.

administrator
Ümit ÜNKER Kıdemli Eğitmen ve Yazar Education 2.0 Uluslararası ''Eğitimde Üstün Liderlik Onur Ödülü'' Uluslararası Kalite Ödülleri ''Yılın En İyi Eğitim Lideri'' Ödülü İş Dünyası ve Girişimcilik alanında ''Yılın En İyi Eğitmeni'' Ödülü Milliyet Köşe Yazarı Harvard Business Review Blog Yazarı Akademi Derneği Onursal Üyesi National Association of Sales Professionals (NASP) Yazarı TEDi Eğitim Kurucu | Genel Müdür